Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 10:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ni-har-varit-pa-manen-men-kan-inte-vaja-for-en-kvinna/

STHLM

”Ni har varit på månen men kan inte väja för en kvinna”

Bild 1 av 3 Längst bak i bussen. Irena Pozar, Sarah Delshad och Julia Spada i ett samtal om feminism, staden och det offentliga rummet. ”Det är som om män förväntar sig att kvinnor alltid ska kliva åt sidan”, säger Julia Spada.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 3 ”Vår generations kamp kanske handlar mer det offentliga rummet och om hur det är i arbetslivet. Om tio år kanske det är en annan kamp”, säger Irena Pozar (mitten).
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 3 ”Systerskapet har blivit starkare. När jag var tonåring pratade alla om att tjejer bara tävlade med varandra. Jag tycker inte att unga tjejer pratar på det sättet i dag”, säger Julia Spada (till höger).
Foto: Eva Tedesjö

Stockholm styrs av en feministmärkt majoritet. Men hur märks det egentligen på stan? DN åkte buss med feministerna Irena Pozar, Sarah Delshad och Julia Spada för att prata om könskrockar, klädkoder och att göra gatan till sin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in