Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 22:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ni-har-varit-pa-manen-men-kan-inte-vaja-for-en-kvinna/

STHLM

”Ni har varit på månen men kan inte väja för en kvinna”

Bild 1 av 3 Längst bak i bussen. Irena Pozar, Sarah Delshad och Julia Spada i ett samtal om feminism, staden och det offentliga rummet. ”Det är som om män förväntar sig att kvinnor alltid ska kliva åt sidan”, säger Julia Spada.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 3 ”Vår generations kamp kanske handlar mer det offentliga rummet och om hur det är i arbetslivet. Om tio år kanske det är en annan kamp”, säger Irena Pozar (mitten).
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 3 ”Systerskapet har blivit starkare. När jag var tonåring pratade alla om att tjejer bara tävlade med varandra. Jag tycker inte att unga tjejer pratar på det sättet i dag”, säger Julia Spada (till höger).
Foto: Eva Tedesjö

Stockholm styrs av en feministmärkt majoritet. Men hur märks det egentligen på stan? DN åkte buss med feministerna Irena Pozar, Sarah Delshad och Julia Spada för att prata om könskrockar, klädkoder och att göra gatan till sin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.