Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-26 23:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/niklas-ekstedt-firar-foodstock-over-oppen-eld-i-skargarden/

STHLM

Niklas Ekstedt firar Foodstock över öppen eld i skärgården

Bild 1 av 3 ”Ju närmare du kommer den som har lagat maten desto godare är den. Den bästa matupplevelsen är ju när någon har grillat och gett dig maten i handen”, säger Niklas Ekstedt, som förbereder helgens matfestival på Fjäderholmarna.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 3
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 3
Foto: Magnus Hallgren

På gjutjärn över öppen eld lagar Niklas Ekstedt en Svamp Greta. Rätten är en hyllning till klimatsmart nordisk gastronomi som är i fokus på Foodstock-festivalen på Fjäderholmarna i helgen.

– Vi vill visa att det nordiska köket är lika häftigt som det spanska, italienska eller amerikanska, säger Niklas Ekstedt, kock och festivalarrangör.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in