Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 23:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/norrtalje-sjukhus-atergar-till-normallage/

STHLM

Norrtälje sjukhus återgår till normalläge

Norrtälje sjukhus övergick på torsdagen till normalläge.

– De senaste veckornas positiva utveckling ser ut att hålla i sig, och vi bedömer att vi kan gå ner i normalläge när smittspridningen och behovet av sjukhusvård för covid-19 minskar, säger vårdbolaget Tiohundras vd Peter Graf i ett pressmeddelande.

Norrtälje sjukhus har befunnit sig i stabs- eller förstärkningsläge till och från under flera längre perioder sedan den 17 mars 2020. Men från och med i dag, torsdag, återgår sjukhuset och övriga verksamheter i Tiohundra till normalläge.

Enligt Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 22 har 24 personer i Norrtälje kommun testat positivt för covid-19. Det är en fortsatt minskning jämfört med veckan dessförinnan.

Peter Graf manar dock till fortsatt försiktighet.

– Trycket på sjukvården i Norrtälje är högt när kommunens befolkning växer under sommaren, så nu krävs att vi alla hjälps åt för att vår personal ska kunna få sin mycket efterlängtade och välförtjänta semester. Följ de rekommendationer som fortfarande gäller, ta det försiktigt under ledigheten.

På torsdagen vårdas fyra patienter med covid på Norrtälje sjukhus. Två patienter med covid, som nu är smittfria, vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Läs mer: Norrtälje sticker ut i Stockholms län – har lyckats hålla covid-19 i schack

Ämnen i artikeln

Norrtälje
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt