Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 11:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nu-ar-det-inte-bara-fororten-som-drabbas/

STHLM

”Inte bara en siffra i statistiken för den stora allmänheten”

”Självklart blir man mer påverkad när en person man vet vem det är blir mördad. Men vi får inte glömma att många unga redan bär på sorg och frustration på grund av skjutningarna”, säger Camila Salazar, kriminolog verksam på Fryshuset.
Foto: Thomas Karlsson

Chockade – men långt ifrån förvånade. Mordet på Einár sätter ljuset på en verklighet där sociala medier gör att många unga befinner sig känslomässigt nära de våldsamma gängkonflikter som rapartisterna säger sig spegla.

– Den här gången är offret inte bara en siffra i statistiken för den stora allmänheten. Det som hänt kommer påverka många, säger Camila Salazar, kriminolog verksam på Fryshuset.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.