Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nu-far-de-dodfodda-barnen-ett-minnesmarke/

STHLM

Nu får de dödfödda barnen ett minnesmärke

Arnold och Rhené Rydmans dotter föddes i augusti 1959 och var död vid förlossningen. Efter 60 år fick de av en slump reda på att hon fanns i en grav på Skogskyrkogården.
Arnold och Rhené Rydmans dotter föddes i augusti 1959 och var död vid förlossningen. Efter 60 år fick de av en slump reda på att hon fanns i en grav på Skogskyrkogården. Foto: Lisa Mattisson

I två artiklar i DN krävde anhöriga till dödfödda barn att ett minnesmärke eller en minnessten skulle sättas upp på Skogskyrkogården i södra Stockholm. Nu kommer deras önskan att uppfyllas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.