Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nu-far-stockholms-70-aringar-vaccin/

STHLM

Nu får Stockholms 70-åringar vaccin

Region Stockholm uppger att vaccineringen av personer som är 70 år och äldre nu kan inledas eftersom tillgången på vaccin är god.
Region Stockholm uppger att vaccineringen av personer som är 70 år och äldre nu kan inledas eftersom tillgången på vaccin är god. Foto: Magnus Hallgren

Från och med i dag torsdag kan personer i Region Stockholm som är 70 år och äldre vaccinera sig, tidigare än planerat. Detta på grund av att tillgången på vaccin är god, meddelar regionen.

TT Text

Redan nu kan personer över 70 boka tid direkt vid någon av de fyra större vaccinationsmottagningarna med hjälp av bank-id. Information om hur man går till väga finns på 1177.

För att få en tid för vaccinering på vårdcentralen där man är listad behöver man invänta ett brev från regionen. Utskicken påbörjas nu.

”Att vi nu går vidare i fasen innebär att fler åldersgrupper erbjuds vaccin eftersom de olika faserna överlappar varandra. Även personer i tidigare faser eller äldre åldrar kommer alltså att fortsätta få vaccin, däribland personer som bor på särskilda boenden, de med hemsjukvård eller hemtjänst samt de som är födda 1946 eller tidigare. Personer i dessa grupper ska veta att vaccinet är prioriterat till dem också,” säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Thyberg säger vidare:

”Nu skickar vi också brevet med information om hur man bokar tid för vaccination till de som är mellan 70 och 74 år och så snart man fått brevet kan också de utan bank-id boka sin vaccination via sin vårdcentral.”

Läs mer:

Tusentals lediga vaccinationstider – men bara för äldre med bank-id

PRO kritiskt mot påstående om att ”äldre gjorde annat i påsk” än att vaccinera sig

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt