Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Nu rivs Occupy Stockholm

Demonstranterna fick trettio minuter på sig att packa ihop innan tälten revs.
Demonstranterna fick trettio minuter på sig att packa ihop innan tälten revs. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Sedan den 15 oktober har Occupy Stockholm hållit till på Brunkebergstorg, men nu är det slut med det.

Klockan nio i morse väcktes demonstranterna av ett trettiotal poliser som berättade att Stockholms stad beslutat att tältlägret skulle plockas ner. Demonstranterna fick trettio minuter på sig att plocka ihop.

– Vi vill avhysa tältlägret och att demonstranterna ska därifrån, säger Per Wetterlind på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT.

Enligt Mats Freij, informationschef på trafikkontoret, sker avhysningen nu för att stadsbyggnadskontoret har konstaterat att tältlägret inte längre består av enbart tält. Kojorna och skjulen är nu klassade som svartbyggen. Dessutom finns misstanke om fler brott.

Omkring 20 personer samlades för att protestera mot avhysningen, som enligt polisen gick lugnt till.

– Demonstranterna har blivit hänvisade till en annan plats, säger Christina Johansson, informatör hos Stockholmspolisen.

Occupy Stockholm är en protest mot snedfördelningen av världens resurser.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.