Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 01:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nu-ska-personalen-i-stockholms-aldrevard-coronatesta-sig-sjalva/

STHLM

Nu ska personalen i Stockholms äldrevård coronatesta sig själva

Bild 1 av 5 Distriktssköterskan Charlotte Ivarsson och Anna Blum Lannerup arbetar i regionens mobila provtagningsenhet. De reser runt till äldre på särskilda boenden. Nu ska även personalen testas.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 5 – Det har fungerat väldigt bra hittills, vi har betat av boende för boende, säger Charlotte Isaksson (till höger) som arbetar tillsammans med Anna Blum Lannerup (till vänster)
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 5 Det mobila provtagningsenheten arbetar med full skyddsutrustning; visir, munskydd och långärmade rockar eftersom de åker runt och träffar så många personer. Här visar man upp utrustningen för finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 5 Finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) och finansregionrådet Iréne Svenonius (M) anser att den krissituation man befinner sig i gjort att förmågan att samverka satts på prov. De anser att man hittills lyckats väl.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 5
Foto: Jonas Lindkvist

Från och med nu kommer vårdpersonal på särskilda boenden för äldre och LSS-boenden i region Stockholm att kunna testas för covid-19. Självprovningstest ska levereras hem till dem som har milda symtom, resultatet kommer dagen därpå. Ett av flera syften är att få bukt med personalfrånvaro och oro, samt att göra vården mer patientsäker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in