Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nu stängs Mälarbanan av till i augusti

Foto: Henrik Montgomery / TT

I dag börjar arbetet med att bredda Mälarbanan vilket tvingar pendelresenärerna att åka buss mellan Stockholm city och Jakobsberg. Sundbybergsborna får klara sig utan ersättningsbussarna.

Sommarens trafikkaos fortsätter när nästa etapp i de omfattande spårbyggena nu påbörjas. Mellan Tomteboda och Kallhäll ska Mälarbanan breddas från två till fyra spår.  Sträckan är därför avstängd till den sjätte augusti. Arbetet påbörjas under fredag och SL har satt in ersättningsbussar på sträckan.

Trafikanter som ska nordväst längs pendeltågets sträckning kommer i stället behöva ta blå linje till Akalla eller Hjulsta och där byta till ersättningsbuss. Boende i Sundbyberg kommer inte att få någon ersättningsbuss eftersom trafiksituationen i centrum inte skulle klara så omfattande busstrafik. Resenärerna hänvisas till andra resvägar. 

Sedan tidigare har den rälsburna fjärrtrafiken stängts av mellan Flemingsberg och Stockholms central. På den sträckan har pendeltågsåkare därför sällskap även av långväga resenärer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.