Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ny-kritik-mot-plastikkirurg/

STHLM

Ny kritik mot plastikkirurg

Ivo riktar ännu en gång kritik mot den före detta plastikkirurg i Nacka som nyligen fick sin legitimation indragen. Den här gången gäller beslutet en näsoperation som ledde till ”invalidiserande komplikationer” för en patient.

Rätta artikel

Inspektionen för vård och omsorg har genom åren utrett ett 40-tal anmälningar mot den före detta plastikkirurgen. I november begärde myndigheten att mannen skulle få sin legitimation indragen sedan en kvinna fått andningssvårigheter efter ett ingrepp. Kort därefter återkallades hans legitimation av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Ivos senaste kritik gäller en patient som opererades av mannen 2015 och därefter drabbades av andningsproblem, vilket framgår av journalen. Patienten var även missnöjd med det estetiska resultatet. Året därpå genomgick patienten därför en korrigerande operation.

I sitt beslut skriver Ivo att redan den första operationen innebar en ”kraftig reduktion och försvagning av näsans bärande strukturer”. De efterföljande komplikationerna beskrivs som invalidiserande.

Ämnen i den här artikeln:

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt