Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nya-moten-over-maten/

STHLM

Nya möten över maten

Bild 1 av 4 Sevara (längst till höger) bakar patir, ett frasigt uzbekiskt bröd med lager av smör, tillsammans med sina släktingar.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 4 Uzbekisk mat har ofta kinesiska influenser. Som degknytena manti, fyllda med nötkött och lök.
Bild 3 av 4 Mamur och hans mamma Muharram bjuder gärna svenskar på middag.
Bild 4 av 4 Palov är en traditionell rätt i Uzbekistan och består av långkokt kött och ris. Rätten serveras ofta vid stora festligheter, som till exempel bröllop.

Bjud en nyanländ på köttbullar eller en infödd på arabiskt. Mångkulturella matmöten är det hetaste på Stockholms restaurangmeny. Följ med på en rykande matresa från Akalla till Alby.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.