Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nya-moten-over-maten/

STHLM

Nya möten över maten

Bild 1 av 4 Sevara (längst till höger) bakar patir, ett frasigt uzbekiskt bröd med lager av smör, tillsammans med sina släktingar.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 4 Uzbekisk mat har ofta kinesiska influenser. Som degknytena manti, fyllda med nötkött och lök.
Bild 3 av 4 Mamur och hans mamma Muharram bjuder gärna svenskar på middag.
Bild 4 av 4 Palov är en traditionell rätt i Uzbekistan och består av långkokt kött och ris. Rätten serveras ofta vid stora festligheter, som till exempel bröllop.

Bjud en nyanländ på köttbullar eller en infödd på arabiskt. Mångkulturella matmöten är det hetaste på Stockholms restaurangmeny. Följ med på en rykande matresa från Akalla till Alby.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in