Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nya-trenden-skoljer-over-stan/

Stockholm Mermaids har träff på Tantobadet
STHLM

Nya trenden sköljer över stan

Ibland överträffar verkligheten fantasin, och ibland blir fantasin verklighet. För Sthlm Mermaids utesluter inte det ena det andra.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Sthlm Mermaids har i dag 25 medlemmar. I trädet: Erika Erikson.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 8 Sthlm Mermaids grundades i fjol, inspirerade av Mermaids of Jönköping. På bilden, från vänster: Erika Erikson, Alexandra Gabriella, Linnea Gustavsson, Simona Dahlborg, Kimberley Åhage, Awet Tesfamariam, Therése Borg, Nemo Fredlund, Sara Gebrezghi, Katja Klahr och Emma-Charlotta Granath.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 8 En sjöjungfru visar upp sin färggranna fena. I bakgrunden syns de nybyggda husen vid Liljeholmskajen.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 8 Känslan av gemenskap är väldigt viktig för Sthlm Mermaids, förklarar Simona Dahlborg. Centalt på bilden är Erika Erikson.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 8 Det är svårt att röra sig med fenorna på marken, men desto lättare under ytan, berättar Emma-Charlotta Granath. Närmast på bilden: Katja Klahr och Simona Dahlborg.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 8 Sexåriga Sara Gebrezghi var dagens yngsta sjöjungfru. Hon brukar simma tillsammans med mamma Awet Tesfamariam.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 7 av 8 Emma Olsson grundade Mermaids of Jönköping 2016 och kom upp till Stockholm för att simma med Sthlm Mermaids i Tanto.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 8 av 8 Många av sjöjungfrurna i Sthlm Mermaids håller även på med cosplay och lajv. På bilden, från vänster: Simona Dahlborg, Erika Erikson, Therése Borg, Katja Klahr och Therese Cool.
Foto: Alexander Mahmoud