Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nynäshamn som småstadsidyll

Så här kan Nynäshamn komma att se ut i framtiden.
Så här kan Nynäshamn komma att se ut i framtiden. Illustration: Erika Wörman, Sweco

Centrala Nynäshamn kan få en charmig småstadskaraktär med tät låg bebyggelse och bostäder, kontor, butiker, restauranger och genomfart på samma gata.

Det är visionen av hur centrala Nynäshamn kan utvecklas de närmaste 30 åren. Förslaget är framtaget av en stiftelse som har valt ut Nynäshamn som en av två pilotkommuner. Upplands Väsby är den andra.

Hela hamnområdet i Nynäshamn ska tillsammans med dagens centrum bli en enda levande stadskärna. Städer som Trosa, Sigtuna och tyska Tübingen är förebilder.

– Förslaget kommer mycket lägligt eftersom Nynäshamns kommun har långt gångna planer på en omfattande utveckling av hamnområdet och staden. Det är onekligen en spännande vision att arbeta mot, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell i ett pressmeddelande.

Nynäshamn har fått förslaget i gåva och det är upp till kommunen om och hur den vill dra nytta av visionen. Enligt Anna Ljungdell stämmer förslaget väl överens med de synpunkter på stadens utveckling som hittills kommit in från nynäshamnarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.