Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nytt-center-pa-sodermalm-ska-gora-att-nyanlanda-far-jobb-snabbare/

STHLM

Nytt center på Södermalm ska göra att nyanlända får jobb snabbare

Bild 1 av 2 – Det här är en hub av möjligheter, säger Karin Ernlund (C) arbetsmarknadsborgarråd om Welcome house. Till vänster socialborgarråd Jan Jönsson (L) som delar hennes uppfattning.
Foto: Ulrika By
Bild 2 av 2 Nu är det klippt – bandet som inviger Welcome house – ett slags medborgarkontor där samtliga resurser som riktas till nyanlända i Stockholm har samlats. Socialborgarråd Jan Jönsson (L) och arbetsmarknads- och integrationsborgarråd Karin Ernlund (C) stod för invigningen.

Den så kallade etableringstiden för nyanlända till Stockholm ska kortas. Förhoppningen är att nyinvigda Welcome house på Medborgarplatsen blir nyckeln till framgång.

– Det här är en hub av möjligheter, säger Karin Ernlund (C), arbetsmarknads- och integrationsborgarråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.