Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Nytt centrum för cancer öppnar i Danderyd

Foto: Hugo Nabo

Ett diagnostiskt centrum för cancer ska öppna vid Danderyds sjukhus.

Satsningen riktar sig till cancerpatienter med okänd primärtumör, CUP, och patienterna ska utredas inom standardiserade vårdförlopp, vilket innebär att alla patienter utreds lika och alla undersökningar görs i samma ordning.

Det nya centrat kommer att ha ett vårdteam med specialistläkare och sjuksköterskor, och två vårdplatser.

– I dag finns ett diagnostiskt centrum i Södertälje, och vi vet att det här sättet att arbeta är uppskattat och bra för cancerpatienterna. Nu kommer vi att satsa mer resurser vid Danderyds sjukhus från och med hösten 2017, säger Ella Bohlin (KD), landstingsråd med ansvar för cancer.

Landstingets satsning är värd 10,6 miljoner kronor och görs med hjälp av statliga medel i syfte att korta väntetiderna i cancervården.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.