Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nytt hakkors på kyrka i Stockholm

Ett hakkors har klottrats på en kyrka som används av den etiopiska ortodoxa församlingen i Hagsätra i södra Stockholm. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse och hets mot folkgrupp.

Det var en privatperson som slog larm efter att ha upptäckt hakkorset på söndagsförmiddagen.

– Kyrkan används i stort sett bara på söndagar, så det är svårt att säga exakt när det här har skett, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Den senaste tiden har flera hakkors klottrats på religiösa byggnader i Stockholmsområdet. I fredags upptäcktes ett som målats på dörren till Hagsätra kapell och tidigare i veckan klottrades åtta stora hakkors på träportarna till moskén på Södermalm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.