Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/odlare-i-stockholm-sparade-gifter-i-lokalt-godsel-nu-anvands-deras-avslojande-for-att-paverka-eu/

STHLM

Odlare i Stockholm spårade gifter i lokalt gödsel – nu används deras avslöjande för att påverka EU

Odlingsjournalisten Lena Israelsson och Katja Jassey, ordförande i Pungpinans koloniområde granskar skadorna på grödor från hästgödseln som innehöll bekämpningsmedelsämnet klopyralid.
Foto: Thomas Karlsson

Odlarna i Pungpinan fick missbildade grödor och började undersöka varför. Nu visar analyser att stallgödseln innehåller höga halter av bekämpningsmedel.

– Det var som att döden hade kommit till Pungpinan, överallt var det förvridna tomater och bondbönor, säger Katja Jassey, ordförande för Stockholms koloniträdgårdar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.