Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 10:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/offentliga-toaletter-som-motesplats-och-frizon/

STHLM

Offentliga toaletter som mötesplats och frizon

2 min 18 sek. Under sekelskiftet använde män i Stockholm klotter på stadens offentliga toaletter för att träffa varandra för förbjudna sexuella möten.

Offentliga toaletter i Stockholm användes under början av 1900-talet som mötesplats för homosexuella. Genom klotter på väggarna och speciella klädkoder hittade man varandra, som ett gammaldags forum där man kunde få tips om personer att träffa, bestämma möte, men också som en plats där man kunde berätta om sina upplevelser. Michaela Carlberg från Hallwylska museet berättar mer.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.