Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/okande-klyfta-mellan-behov-och-bostadsbyggande/

STHLM

Ökande klyfta mellan behov och bostadsbyggande

Samtliga kommuner i Stockholms län har underskott på bostäder – och underskottet väntas bli kvar de närmaste tre åren.
Samtliga kommuner i Stockholms län har underskott på bostäder – och underskottet väntas bli kvar de närmaste tre åren. Foto: Thomas Karlsson

Klyftan växer mellan stockholmarnas bostadsbehov och de bostäder som faktiskt byggs. Samtidigt minskar antalet äldre hyresrätter med lägre hyror. Det visar Länsstyrelsens nya bostadsmarknadsrapport.

– Vi på Länsstyrelsen tror att vi kommer att få se lösningar som finns ute i Europa, en svensk modell av social housing, det vi brukar kalla överkomliga bostäder. Det handlar i grunden om social stabilitet, säger Henrik Weston, utvecklingsledare på Länsstyrelsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.