Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 17:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/olyckor-pa-e4-soder-om-stockholm-langa-koer/

STHLM

Lastbilar bärgade efter olyckor på E4 söder om Stockholm

Två besvärliga lastbilsolyckor på E4 söder om Stockholm orsakade köbildningar i trafiken under lördagen.

TT Text

Båda olyckorna inträffade vid sextiden på morgonen, uppger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

– I norrgående riktning i höjd med Järna har en lastbil kört in i räcket och ställt sig på tvären. Inga personskador har dock rapporterats, sade Wikdahl.

Lite längre norrut mot Stockholm körde ytterligare en lastbil in i räcket, och två körfält blockerades. Där flöt dock trafiken på.

Olyckan vid Järna gjorde att trafiken fick ledas om och långa köer uppstod. Enligt prognosen på Trafikverkets hemsida rullade trafiken återigen obehindrat vid 16-tiden på lördagen.

Vid lunchtid var själva bärgningen avslutad, enligt Daniel Wikdahl.

– Polisen har lämnat platsen, säger han.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt