Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 12:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/omfattande-stromavbrott-i-vastra-stockholm/

STHLM

Omfattande strömavbrott i västra Stockholm

Närmare 19.000 av Ellevios kunder i västra Stockholm var utan ström på måndagen – Nockebybanan och Tvärbanan stod still men kunde komma igång under dagen. 

– Vi är där och felsöker så prognosen är högst preliminär. Tidpunkten sätts automatiskt baserat på tidigare fel, men innan vi vet orsaken är det svårt att bekräfta, sade Ellevios presschef Jonatan Björck vid klockan 9.30.

Strömavbrottet började klockan 8.57 på måndagen och omfattade som mest 18.626 Elleviokunder. I flera timmar stod Nockebybanan helt still, i stället sattes bussar in där. Även Tvärbanan mellan Alvik och Liljeholmen var stillastående fram till klockan 10.20, varefter förseningar och inställda avgångar förekom, enligt SL.

Bromma flygplats omfattades inte av strömavbrottet, och har annars egna omkopplingsmöjligheter och reservdrift. 

– Vi tittar på om vi kan koppla om strömmen och om det fungerar kan strömmen vara tillbaka för de flesta om en kvart, såvida det inte är fler fel som vi inte känner till, sade Jonatan Björck vid 10-tiden.

Under dagen uppdaterade Ellevio prognosen på sin hemsida. Vid 11-tiden var drygt 600 kunder ännu utan ström. Bolaget meddelade på sin sajt att avbrottet var åtgärdat klockan 12.46.