Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Omotiverade nödbromsningar sinkar tunnelbanan

Other: Alexander Mahmoud

I snitt drar någon i nödbromsen i Stockholms tunnelbana två gånger om dagen.

Mellan januari och sista oktober har 603 nödstopp gjorts, visar siffror från Stockholms Länstrafik (SL) enligt Stockholm Direkt.

Det är ändå betydligt färre än för några år sedan. Sedan 2013 har antalet nödbromsdragningar mer än halverats i Stockholm, då totalt 1.424 händelser rapporterades under året.

Det är inte klart exakt hur många av nödstoppen som utgör riktiga nödlägen. Men uppskattningsvis rör det sig om en väldigt liten del, enligt SL. De flesta anmälningar sker under kvällar och helger.

Nödbromsdragningar orsakar stopp på minst 20 minuter varje gång.

Läs mer: Tusentals ”vanebilister” får åka gratis buss och tunnelbana 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.