Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Oroligt under festival i Stockholm

Två personer blev knivskurna i samband med en festival i Kungsträdgården i Stockholm. Båda händelserna rubriceras som mordförsök.

– Det har varit riktig kalabalik, säger Kristoffer Samsing, stationsbefäl vid citypolisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Polisen larmades till Sergels torg efter att en knivskadad man hittats på platsen. Mannen ska ha skadats i Kungsträdgården och sedan tagit sig till torget. Han fördes med ambulans till sjukhus. Hans tillstånd bedöms vara allvarligt men inte livshotade. Ingen misstänkt har gripits.

Under eldfesten Chaharshanbeh Soori, som anordnades i Kungsträdgården, utbröt ett stort bråk mellan grupper av unga män och ytterligare en man blev knivskuren. Även den händelsen rubriceras som mordförsök.

– Två personer blev knivskurna under kvällen, inga allvarliga skador. Vi har upprättat en anmälan om försök till mord, säger Lars Byström. säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under kvällen greps även en 28-årig man misstänkt för sexuellt ofredande. Polisen fick också avlägsna elva personer i samband med stök vid centralstationen och på tåget mot Bålsta och Uppsala.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.