Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 04:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ovaccinerad-hemtjanstpersonal-i-stockholm-ska-fa-andra-arbetsuppgifter/

STHLM

Ovaccinerad hemtjänstpersonal i Stockholm ska få andra arbetsuppgifter

Hemtjänstpersonal i Stockholm som har uppgett att de är ovaccinerade ska få nya arbetsuppgifter. Men det är frivilligt att uppge om man är vaccinerad.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Hemtjänstpersonal i Stockholms stad som själva uppger att de är ovaccinerade ska få andra arbetsuppgifter, enligt nya direktiv. Men angreppssättet har sina brister. Bland annat är det frivilligt att uppge om man är vaccinerad. Det är inte heller tillåtet att föra register över vilka som vaccinerat sig och inte.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.