Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 13:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ovaccinerad-hemtjanstpersonal-i-stockholm-ska-fa-andra-arbetsuppgifter/

STHLM

Ovaccinerad hemtjänstpersonal i Stockholm ska få andra arbetsuppgifter

Hemtjänstpersonal i Stockholm som har uppgett att de är ovaccinerade ska få nya arbetsuppgifter. Men det är frivilligt att uppge om man är vaccinerad.
Hemtjänstpersonal i Stockholm som har uppgett att de är ovaccinerade ska få nya arbetsuppgifter. Men det är frivilligt att uppge om man är vaccinerad. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hemtjänstpersonal i Stockholms stad som själva uppger att de är ovaccinerade ska få andra arbetsuppgifter, enligt nya direktiv. Men angreppssättet har sina brister. Bland annat är det frivilligt att uppge om man är vaccinerad. Det är inte heller tillåtet att föra register över vilka som vaccinerat sig och inte.

Hemtjänstpersonal som har uppgett att de är ovaccinerade ska få nya arbetsuppgifter. Det kan handla om städning, matlagning och varuinköp. Stockholms stad skickar nu ut nya direktiv till stadsdelarna, som är ansvariga för hemtjänsten.

– Om stadsdelarna får reda på att någon bland personalen är ovaccinerad, då ska den personen omfördelas till nya arbetsuppgifter som innebär att inte ha närkontakt med äldre, säger Erik Slottner (KD), äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad.

Hur ska de få reda på att någon anställd är ovaccinerad?

– Frågan är fri att ställa och det är frivilligt för en anställd att svara på om de är vaccinerade eller inte. Där finns inga legala möjligheter för chefer att kräva svar av sina anställda, säger Erik Slottner.

Vad händer om någon inte vill svara? Är det tillräcklig grund för att personen skulle få nya arbetsuppgifter?

– Att generellt sett ta ett ickesvar som ett nej, det tycker jag är långtgående. Då tror jag att facket skulle ha mycket tydliga synpunkter.

”Frågan är fri att ställa och det är frivilligt för en anställd att svara. Där finns inga legala möjligheter för chefer att kräva svar av sina anställda”, säger äldreborgarrådet Erik Slottner (KD).
”Frågan är fri att ställa och det är frivilligt för en anställd att svara. Där finns inga legala möjligheter för chefer att kräva svar av sina anställda”, säger äldreborgarrådet Erik Slottner (KD). Foto: Duygu Getiren/TT

Omfördelningen kommer enbart göras där det är möjligt ur bemanningssynpunkt. På arbetsplatser där många är ovaccinerade kommer det bli svårt att ge alla ovaccinerade nya arbetsuppgifter.

Innebär det att äldreomsorgen i utsatta områden, där vaccinationstäckningen är lägre i många fall, kommer att ha fler ovaccinerade som jobbar nära brukare?

– Ja och det är ett jättebekymmer med den ojämna vaccineringen, men till syvende och sist är vaccineringen frivillig. Jobbar man inom äldrevården är det oansvarigt och direkt provocerande om man inte vaccinerar sig, säger äldreborgarrådet.

Arbetsgivare får inte föra register över vilka anställda som har vaccinerat sig. Både GDPR-lagstiftningen och hälso- och sjukvårdslagen sätter stopp för det.

Privata hemtjänstföretag har kontrakt med ungefär hälften av brukarna i Stockholm. De stora privata utförarna har inte några planer på att omplacera ovaccinerad personal, eller ge dem nya arbetsuppgifter.

– Vi ska ha en dialog med de fackliga parterna i närtid, med frågan hur vi kan öka vaccinationsgraden. Som det är i dag kräver vi inte att medarbetare ska vaccinera sig. Vi jobbar så klart med skyddsutrustning under hela arbetspasset, säger Makan Afshinnejad,  presschef på Attendo.

Vardaga ändrar inte heller sina rutiner i närtid.

– Det är klart det förs diskussioner. Men än så länge fokuserar vi på att inspirera medarbetare att vaccinera sig. Den återkoppling jag får från verksamheten är att man uppfattar vaccinationsgraden som god, säger Dennis Selsborg, regionchef på Vardaga.

Marika Råberg, verksamhetschef på Lindalens hemtjänst, får fler krav från äldre om att personalen ska vara vaccinerad nu jämfört med för ett år sedan.

– Det är fler kunder som inte vill att man kommer ovaccinerade i dag. Det har ändrats efter våren, när många kunde börja vaccinera sig.

Kan ni tillgodose deras krav?

– Ja, det kan vi göra. Vi vet på ett ungefär vilka som är vaccinerade. Om det är någon som inte vill uppge om de är vaccinerade, då kan vi inte skicka personalen till den kunden.

Curre Hansson, distriktsordförande för PRO Stockholms län, vill att vaccinkrav ska ställas på personal i hemtjänsten.
Curre Hansson, distriktsordförande för PRO Stockholms län, vill att vaccinkrav ska ställas på personal i hemtjänsten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Både Stockholms stad och de flesta privata vårdgivare erbjuder sedan tidigare medarbetare att vaccinera sig på arbetstid med full lön. Trots det uppges många inom hemtjänsten vara ovaccinerade. Vaccinationstäckningen bland omsorgsanställda i länet är på sina håll låg. I en analys som presenterades i slutet av september uppskattade Folkhälsomyndigheten att bara drygt hälften av de som som jobbar inom äldreomsorgen i Stockholms län är fullvaccinerade mot covid-19.

Curre Hansson, distriktsordförande för PRO Stockholms län, är kritisk till att inte skarpare krav ställs på anställda i hemtjänsten.

– Det är oacceptabelt. Det är sannolikt hemtjänsten som är det stora problemet, och det är där den stora risken är nu. Där har du väldigt mycket tokiga anställningsformer, språkproblem och kompetensbrist, säger han.

Han skulle önska att anställda inte bara fick vaccineras på arbetstid, men också fick betalt för att vaccinera sig.

– Samhället utsätter för närvarande de som har hemtjänst och hemsjukvård för en ny risk. Många av dem är de som först vaccinerade sig. Det börjar ju klinga av nu. Då får man se till att få upp vaccinationsgraden hos de anställda i hemtjänsten på något sätt. I värsta fall får man betala dem för att ta vaccinet, om det fortfarande brister, säger Cure Hansson.

Läs mer:

”Det är lätt att tycka att den som jobbar i vården och inte vaccinerar sig är en idiot”

Sjukvårdsregionrådet vill ändra lagen så att ovaccinerad vårdpersonal kan sparkas

KD i Stockholm: Omplacera ovaccinerad personal inom vård och omsorg

Ämnen i artikeln

Äldreomsorg
Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt