Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 00:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ovadret-stoppar-guldbron-fast-i-medelhavet/

STHLM

Ovädret stoppar guldbron – fast i Medelhavet

Det stökiga vädret på Atlanten fördröjer guldbron.
Det stökiga vädret på Atlanten fördröjer guldbron. Foto: Skanska

Den guldfärgade bro som ska placeras över Slussen i Stockholm blir minst en vecka försenad på sin färd från Kina. Fartyget som fraktar bron har sedan mitten av förra veckan legat still i Medelhavet strax söder om Marbella, på grund av hårt väder vid Biscayabukten i Atlanten. Bron beräknas nu vara framme i Stockholm den 22 februari.

TT Text

– Ingenting ska få äventyra det, så det känns tryggt att de ligger kvar och väntar in vädret, säger Eva Rosman, kommunikatör för nya Slussen.

Bron var tänkt att monteras mellan den 17 februari och den 1 mars, men förseningarna väntas ännu inte påverka arbetet nämnvärt. Kommer bron fram den 22 februari ligger man fortfarande inom tidsplanen för när Stadsgårdsleden i Stockholm ska stängas av för monteringen, säger Eva Rosman.

– Den kommer att stängas av på fredag kl 22, och det är mycket som måste göras innan bron över huvud taget monteras på plats. Det måste monteras ned lyktstolpar och staket. Det ska göras en massa förberedande arbete för att kunna ta emot bron, så det påverkas inte.

Läs mer: Guldbro stoppas ännu av oväder

Läs mer: Kontroversiell guldbro på väg mot Slussen