Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 05:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/overbelastning-pa-akuten-kan-kopplas-till-25-dodsfall-per-ar-i-stockholm/

STHLM

Överbelastning på akuten kan kopplas till 25 dödsfall per år i Stockholm

Martin Holzmann, överläkare och professor vid Karolinska Institutet och Björn af Ugglas, forskare på Karolinska institutet som i en ny studie påvisar ett samband mellan överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm och ökad dödlighet.
Foto: Paul Hansen

Överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm är kopplad till ökad överdödlighet motsvarande 25 dödsfall per år visar ny forskning. Studien täcker in alla besök som gjorts på länets samtliga akutmottagningar under fem år.

– För första gången kan vi på ett trovärdigt sätt påvisa ett samband mellan en mycket hög belastning på akutmottagningarna och en ökad dödlighet, säger Björn af Ugglas vid Karolinska institutet och en av forskarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.