Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/overbelastning-pa-akuten-kan-kopplas-till-25-dodsfall-per-ar-i-stockholm/

STHLM

Överbelastning på akuten kan kopplas till 25 dödsfall per år i Stockholm

Martin Holzmann, överläkare och professor vid Karolinska Institutet och Björn af Ugglas, forskare på Karolinska institutet som i en ny studie påvisar ett samband mellan överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm och ökad dödlighet.
Martin Holzmann, överläkare och professor vid Karolinska Institutet och Björn af Ugglas, forskare på Karolinska institutet som i en ny studie påvisar ett samband mellan överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm och ökad dödlighet. Foto: Paul Hansen

Överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm är kopplad till ökad överdödlighet motsvarande 25 dödsfall per år visar ny forskning. Studien täcker in alla besök som gjorts på länets samtliga akutmottagningar under fem år.

– För första gången kan vi på ett trovärdigt sätt påvisa ett samband mellan en mycket hög belastning på akutmottagningarna och en ökad dödlighet, säger Björn af Ugglas vid Karolinska institutet och en av forskarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in