Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/overbelastning-pa-akuten-leder-till-okad-dod-ansvaret-maste-bli-tydligare/

STHLM

Överbelastning på akuten leder till fler döda: ”Ansvaret måste bli tydligare”

Björn af Ugglas har i sin forskning kunnat påvisa samband mellan överbelastning på akutmottagningarna i Stockholm, och ökade dödlighet motsvarande 25 dödsfall per år i regionen.
Foto: Magnus Hallgren

Ansvaret för vårdplatsbrist och överbelastning på akutmottagningarna måste bli tydligare. Det anser forskaren Björn af Ugglas vid Karolinska institutet, som i sin forskning visat att överbelastning på akutmottagningarna i Region Stockholm kan kopplas till ökad dödlighet motsvarande 25 dödsfall per år.

– I Stockholm vi har passerat gränsen för vad som är patientsäkert. Vi måste minska beläggningsgraden på sjukhusen, säger Björn af Ugglas, doktor i medicinsk vetenskap vid Karolinska Institutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.