Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Pappa döms till vård för mord på dotter

En pappa i 45-årsåldern döms till rättspsykiatrisk vård för mord på sin dotter. Han ska även betala ett skadestånd på 100.000 kronor till flickans mamma.

Det var i somras som mannen knivmördade sin dotter och skadade hennes mamma i Bålsta i Håbo kommun, nordväst om Stockholm.

Mannen har själv sagt att han uppfattade det som att Gud utsatte honom för olika prov och att en främmande röst sade åt honom att döda sin dotter.

En bedömning av Socialstyrelsens rättsliga råd visade att han led av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dådet, och att han även fortsatt gör det. Därför döms han till rättspsykiatrisk vård.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.