Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 12:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/parfymerad-entre-stoppar-allergiker/

STHLM

Parfymerad entré stoppar allergiker

Mall of Scandinavia och andra köpcenter i Stockholm doftsätter sina entréer vilket hindrar Anna Kregert och andra som lider av doftöverkänslighet från att handla. ”Det är så onödigt, det är ingen som bryr som doften förutom vi som blir sjuka”, säger hon.
Foto: Erik Ardelius

Den parfymerade entrén stoppar doftöverkänsliga Anna Kregert från att shoppa i Mall of Scandinavia. Solna stad har förbjudit ägaren Rodamco att doftsätta flera gallerior men beslutet är överklagat till Mark- och miljödomstolen.

– Jag förstår inte varför de parfymerar gallerior. Utöver oss som drabbas är det väldigt få som märker doften, säger Anna Kregert.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.