Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/parfymerad-entre-stoppar-allergiker/

STHLM

Parfymerad entré stoppar allergiker

Mall of Scandinavia och andra köpcenter i Stockholm doftsätter sina entréer vilket hindrar Anna Kregert och andra som lider av doftöverkänslighet från att handla. ”Det är så onödigt, det är ingen som bryr som doften förutom vi som blir sjuka”, säger hon.
Mall of Scandinavia och andra köpcenter i Stockholm doftsätter sina entréer vilket hindrar Anna Kregert och andra som lider av doftöverkänslighet från att handla. ”Det är så onödigt, det är ingen som bryr som doften förutom vi som blir sjuka”, säger hon. Foto: Erik Ardelius

Den parfymerade entrén stoppar doftöverkänsliga Anna Kregert från att shoppa i Mall of Scandinavia. Solna stad har förbjudit ägaren Rodamco att doftsätta flera gallerior men beslutet är överklagat till Mark- och miljödomstolen.

– Jag förstår inte varför de parfymerar gallerior. Utöver oss som drabbas är det väldigt få som märker doften, säger Anna Kregert.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in