Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/paul-hansen-det-ar-visserligen-en-invand-kansla-for-oss-gaisare-men-anda-ont-gjorde-det/

STHLM

Paul Hansen: Det är visserligen en invand känsla för oss Gaisare, men ändå, ont gjorde det

Högalid. 15.30. 

Rätta artikel

Väntar på tåget till Stockholm på Göteborgs Central för att åka hem. Eller om det är vice versa. Som född i Göteborg, (full disclosure: Mölndals BB) men boende i huvudstaden sedan 1992 har jag dubbla identiteter. Vad man nu ska ha dem till.

SJ:s utbud är sisådär men en räkmacka är alltid en räkmacka och en liten tröst är att tågindustrin inte har anammat flygets närmast brottsligt tillspetsade prislistor.

I och med att jag, i dessa dagar, tar mig med fram med hjälp av kryckor krånglar det till sig med betalningen vid kassan. Mannen bakom erbjuder sig att hjälpa, inte med trilskande kryckor utan med kontokortet. Glenn, som han heter, var på sin tid en stor fotbollsspelare och inte helt oväntat börjar han prata om just fotboll. 

– Snart börjar Blåvitt (IFK Göteborg för den oinsatta/ointresserade) lira för säsongen.

– Jag är Gaisare, svarar jag.

– Jaså!? Det är DU?!

Om jag hade kommit på skämtet om att restaurangen på Ullevi alltid serverar torsk när Blåvitt spelar så hade jag kontrat direkt, men jag stod helt mållös. Det är visserligen en invand känsla för oss Gaisare, men ändå, ont gjorde det. På flera plan. 

Att bli bortsnackad var en sak men att självaste Glenn Hysén var kolportör i fake news var i högsta grad förvånande. För jag vet nämligen med säkerhet att det finns fler gaisare än undertecknad. Han heter Torben, (full disclosure: Det är min bror.)

Paul Hansen, fotojournalist på DN som kämpar mot anstormningen av fake news och har en bror som en gång skällde ut honom efter noter för att han tyckte att det var kul att ett Göteborgslag tagit sig till SM final. Problemet var att det var Blåvitt, och inte GAIS.