Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”Hur mår Sixten?” Underbart

Södermalm 15.00.

Ljudet av skottlossning tonar bort. Seminarieansvarig tänder ljuset och ett par timmars föreläsning är över. En audiovisuell resa som speglar min dynamiska vardag som bildjournalist. Från politikers presskonferenser, narkomaners hårda liv, prinsessbröllops glamour, kändisintervjuers reklamkoefficient till mänskliga tragedier i krigsdrabbade länder. Haiti, Irak, Palestina, Libyen. Tusentals och åter tusentals människor som mist livet, sina hem, nära och kära.

Jag slår igen locket på datorn och försöker samla mig för den påföljande frågestunden. Det är tyst och det tar en lång stund innan första åhöraren sträcker upp handen, får mikrofonen sig tillskickad av arrangörens medhjälpare, ställer sig upp och frågar.

”Hur mår Sixten?”

Underbart.

Att få leva i en stad, i ett land, i en del av världen där det – oavsett hur världsläget är – visas omtanke om en liten hund (det där med ”liten” håller vi för oss själva – vår lilltuffa Jack Russel är en smula känslig) är ett hjärtevärmande privilegium.

Sixten mår alldeles utmärkt, han är hemma i dag och väntar på att Husse ska skriva klart den här krönikan så att han kan göra sin lunchrunda och se till att saker och ting är som de ska i kvarteret. Om vädret står oss bi kanske det till och med kan bli en sväng runt hundgården, vi får se, jag ska bara sätta punkt.

Paul Hansen är en av Sixtens två fasta assistenter som oftast har ett snöre i handen så att han inte kommer bort under promenaderna.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.