Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/paul-hansen-man-ska-nog-inte-spela-poker-med-nyhetsupplasarna-pa-radion/

STHLM

Paul Hansen: Man ska nog inte spela poker med nyhetsuppläsarna på radion

Essingeleden och Hang Trong Street 13.45.

Rätta artikel

Sitter i ännu en bilkö och avundas cykel, buss och tunnelbaneåkande krönikekollegor en smula. Miljöerna de färdas i verkar bestå av uppsjöar av uppslag till Stockholms-betraktelser att ösa fritt ur till Stockholm-i-mitt-hjärta-spalten. Det finns inte många spandexbeklädda cykelgubbar eller kollektivtrafikresenärer att snylta intryck från när man sitter i en stillastående bil på E4:an med reportern Måns Mosesson bredvid som flitigt plitar på sin dator.

Nyanställda streber.

Jag sätter på radions P1 och vet inte i för vilken gång i ordningen kanalen skänker mig material som jag tacksamt antecknar till ännu en krönika. I ett pekuniärt inslag lyckas Dagens Eko uppläsaren referera till Nordeas chefsekonom Annika Vinst utan att ens så mycket som att släppa ifrån sig ett litet fnitter. Nu vet jag förstås inte hur minspelet såg ut bakom mikrofonen på Radiohuset, men man ska nog inte spela poker med nyhetsuppläsarna på radion. Imponerande maskhållning.

En snabbkoll ger vid handen att Annika stavar sitt efternamn Winsth, men ändå, det är ett sällsynt välfunnet namn och torde för en ekonom vara mycket CV-vänligare än att, till exempel, heta Förlusth.

Vi står helt stilla i höjd med Stora Essingen på E4 och jag hinner cirka 892 tecken, med blanksteg, när trafiken till sist lättar och snart sitter jag åter vid mitt skrivbord på tidningen för att runda av den här krönikan och skicka den till redaktören innan det är dags att packa väskan att åka på reportageresa till Vietnam.

Trodde jag. 

Just ankommen till Hanoi läser jag i ett meddelande att redaktören gärna vill ha längre text och kanske ett lite personligare avslut och påpekar även att jag, som vanligt, har glömt dateline och den obligatoriska presentationen. 

På ett personligt plan har jag ont i ryggen och jag ska upp i stort sett innan jag går och lägger mig för att åka norrut i landet. Det blir dryga 12 timmar i bil, men jag slipper i alla fall bilköerna på Essingeleden.

Paul Hansen, skrivande fotograf på DN som med en stor dos metaperspektiv och en gnutta hjälp från P1 just knåpat fram ännu en krönika.