Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Pendeltåg spårade ur – lyfts bort under natten

Ett pendeltåg vid Älvsjö spårade ur mellan Stuvsta och Älvsjö på torsdagsmorgonen. Tåget har varit kvar under dagen och ska lyftas bort först under natten mot fredagen – och först då kan man bedöma skadorna på rälsen.

Tidigt på torsdagsmorgonen spårade ett pendeltåg ur mellan Stuvsta och Älvsjö. SL meddelade att det hela inträffade omkring klockan 5.30. Evakueringen var klar cirka en timme senare och pendeltågstrafiken väntades drabbas av ”betydande störningar”. 

På eftermiddagen stod det klart att det har varit stora störningar i pendeltågstrafiken och att det ännu inte är klart när problemet kan vara fullt ut åtgärdat, berättar Fredrik Cavalli-Björkman vid SL:s presstjänst för DN. 

– Tåget står kvar och det kommer att flyttas först i natt. Då stör vi den övriga trafiken så lite som möjligt. Sedan får vi se hur det blir på fredagen, säger han. 

Har det varit stora förseningar under dagen?

– Det har varit en rätt stökig dag, men det blir bättre och bättre. Vi har fått köra förbi det urspårade tåget. 

När kommer problemet att vara löst?

– Vi ska först lyfta tåget och sedan vet vi mer. Vi ska inspektera infrastrukturen och innan dess är det svårt att ge någon prognos. 

Fredrik Cavalli-Björkman uppmanar resenärer att besöka webbplatsen www.sl.se för att få de senaste uppdateringarna om när problemet är löst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.