Pendeltågstationen Stockholm City beräknas öppna i slutet av veckan - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Pendeltågstation snart åter i drift

Pendeltågstationen Stockholm City beräknas kunna öppna för trafik i slutet av veckan.

– Den kommer att öppna tidigast på torsdag och senast på söndag, säger Thomas Silvander vid SL:s pressjour.

Stationen, samt station Odenplan, fick akutstängas efter att en rulltrappa tvärstannat och människor rasat bakåt i vad som beskrivits som fritt fall. Vid en kontroll upptäcktes att flera rulltrappor var i dåligt skick, trots att stationerna bara har varit i drift i ett år.

33 av rulltrapporna på Stockholm City har nu inspekterats utan anmärkning och kommer att fungera när stationen öppnar igen. Övriga 17 rulltrappor som ännu inte reparerats kommer att vara avstängda men fungera att gå i.

– De 17 rulltrapporna har säkrats så att de inte längre kan börja rulla bakåt. De kommer att underhållas en i taget efter att stationen har öppnat, säger Thomas Silvander.

Under tiden hänvisar SL till de hissar som finns på stationen.

– Men de har förstås begränsad kapacitet, så vill man ta sig hela vägen upp till gatuplan utan att behöva gå rekommenderar vi uppgången mot Vasagatan. Där går rulltrapporna hela vägen upp.

De stängda pendeltågsstationerna har, förutom de cirka 150.000 personer som dagligen beräknas passera genom stationerna, även påverkat personer som rest med fjärrtåg då underhållsarbeten pågår på den så kallade ”getingmidjan” och inga SJ-tåg går söderut från Stockholms central.

Förstärkningstrafiken som satts in, främst på tunnelbanan och Tvärbanan, blir kvar tills vidare.

Pendeltågsstationen Odenplan öppnade för trafik den 15 juli.

Läs mer: Citybanans problem sedan starten

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.