Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Person gripen för mord i Märsta

En person har gripits misstänkt för mord på en man i en lägenhet i Märsta. ”Skador på kroppen gör att vi inte kan utesluta brott”, säger Sylvia Oldin på Stockholmspolisen.

Mannen hittades efter att oroliga anhöriga hört av sig till polisen, som beslutade sig för att genomföra en undersökning i den aktuella lägenheten.

Den döde är ännu inte formellt identifierad, men polisen tror att det är en man i 60-årsåldern.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp eftersom skador på kroppen gör att man inte kan utesluta brott.

En person har gripits, skäligen misstänkt för mord alternativt dråp.

– Vi håller på med den tekniska undersökningen och håller förhör med anhöriga och vittnen, om det finns några. Vi genomför dörrknackning i området och bedriver inre spaning, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på polisen i region Stockholm. 

Polisen fick larmet klockan 12.48. 

Läs mer: Kvinna anhållen misstänkt för mord

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.