Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-20 16:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/person-knivhuggen-pa-sodermalm-i-stockholm-tva-personer-har-gripits/

STHLM

Man knivhuggen och kvinna misshandlad i Stockholm – två gripna

En man har blivit knivhuggen och en kvinna misshandlades med sparkar på Södermalm i Stockholm. Två män har gripts av ordningsvakter på plats.

Mannen skadades av ett stickvapen i benet. Kvinnan misshandlades med sparkar. De båda brottsoffren har förts till ambulans till sjukhus.

Polisen larmades om händelsen klockan 10.55 på fredagsförmiddagen. 

– Den har skett utomhus. Vi har varit på plats och tagit upp dem till förhör. Vi kommer även att prata med brottsoffren. Jag kan tyvärr inte uttala mig om deras skadeläge i nuläget, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson, till DN.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Liton Miah var på plats på sitt arbete som har lokaler bara några meter ifrån den misstänkta brottsplatsen på Krukmakargatan på Södermalm. Han berättar att uppståndelsen var stor vid tillfället.

– Man hörde en massa skrikande och gapande. Jag kikade ut och så såg jag en blödande människa som låg ner. Sen kom ambulans och polis, säger han. 

Rabi Mangar arbetar i en butik några tiotal meter längre bort på gatan. Enligt honom var en del av gatan avstängd en längre stund efter händelsen. 

– Det kom två-tre polisbilar och två vaktbilar. De stängde av gatan i en timme ungefär och det stod 20–30 personer och tittade på vad som hände. Jag trodde att någon hade skadat sig ordentligt, säger han.