Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Personal på boende för ensamkommande låste in sig

Bråk uppstod på måndagskvällen på ett boende i Vallentuna kommun för ett 25-tal ensamkommnde barn. Personalen, tre personer, uppfattade situationen som obehaglig och låste in sig.

– Patrullen som kom dit rapporterade att irritation över förhållandena och maten låg bakom. Någon ska ha försökt banka upp en dörr. Incidenter uppges ha förekommit tidigare på samma boende, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral, till DN.

Larmet från personalen kom vid 20-tiden.

– Patrullen har kommit fram till att det inte finns anledning att upprätta någon anmälan. För närvarande är den kvar på platsen, säger Olsson vid 21.30-tiden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.