Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 20:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/pojke-atalas-for-mord-pa-t-centralen/

STHLM

Pojke åtalas för mord på T-centralen

Den 17-årige pojken knivskars så svårt inför flera vittnen på en perrong till T-centralens nedre plan att han avled något senare. Nu åtalas en jämngammal pojke för mordet.

– Det finns en övervakningsfilm på just den sekvensen säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Den åtalade är 17 år och har varit frihetsberövad sedan februari 2020. Han åtalas nu för mord, mordförsök och narkotikabrott. Bevisningen består bland annat av en övervakningsfilm från händelsen.

Målsägare och offer ska inte ha känt varandra sedan tidigare och den enda motivbilden som åklagare kan se är att det ska blivit bråk på platsen. Enligt stämningsansökan innehade den åtalade 17-åringen narkotika. Enligt åklagaren var han påverkad vid brottstillfället.

– Vi kunde inte se att de kände varandra sedan tidigare, säger Marina Chirakova.

Det var den 25 februari i år som en 17-årig pojke pojke knivskars svårt inför flera vittnen på en perrong till T-centralens nedre plan. Ordningsvakter började göra hjärt-lungräddning på pojken och påbörjade arbetet med defibrillator innan han fördes med ambulans till sjukhus. Något senare avled pojken.

Vid händelsen skadades även ytterligare en person, en vän till offret, som blev vittne till dådet. 17-åringen åtalas även för mordförsök mot denne person, som ska ha fått sårskador.

Fyra unga män greps senare samma kväll för inblandning i knivdådet och häktades några dagar senare. I mitten av mars häktades en femte person på samma grunder.

Men i april lades förundersökningen ned mot fyra av männen på grund av brist på bevis. Enligt stämningsansökan nekar den åtalade 17-åringen till brott.

Ämnen i artikeln

Norrmalm
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt