Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Pojke greps för knivattack på skola

En minderårig pojke greps på torsdagskvällen misstänkt för att ha knivskurit en elev på en skola i Edsberg, utanför Stockholm. Ytterligare en pojke söks av polis.

Den knivskurne pojken fördes i ambulans till sjukhus. Enligt polisen hade han inte livshotande skador.

Snabbt pekades två namngivna personer ut som misstänkta för delaktighet i dådet.

Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl på polisområde nord i Stockholm säger till DN att händelsen inträffade strax före 12 på dagen.

– Vad jag kan förstå initialt är det här riktat mot pojken, och det finns inga uppgifter om hot mot några andra, säger Fredrik Ladenstedt.

SOS Alarm bekräftar att man varit i Edsberg och hämtat en knivskuren person.

– En elev har blivit knivskuren med ett knivliknande föremål. Det är en skada i en arm och det är inte livshotande, säger Albin Näverberg, presstalesman.

Ytterligare en pojke söks fortfarande av polis.

– Vi vet vem vi letar efter, säger Åke Westerlund som leder polisens utredning.

Två personer misstänks för att ha deltagit i attacken.

– Vi har en misstänkt. Han sitter i förhör just nu, det är en ung kille som inte är straffmyndig, säger Åke Westerlund, polisinspektör i Sollentuna.

– Det ser hoppfullt ut att hitta honom inom en snar framtid. Vi vet vem vi letar efter. Det bästa vore nog om han kom in självmant givetvis, säger Åke Westerlund.

Inledningsvis fanns det uppgifter om att pojken även skulle vara skadad i halsen. Enligt polisen finns det flera vittnesuppgifter från händelsen. Brottsmisstanken gäller försök till mord.

Stämningen på skolan efter händelsen är allvarlig, men samlad, enligt Manfred Holmelin, tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningskontoret i Sollentuna kommun.

– Vi sammankallade omedelbart kuratorer och skolsköterskor från alla våra andra kommunala skolor i kommunen för att organisera ett stödarbete riktat mot eleverna, säger han till TT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.