Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polis friad i hovrätten

En polis frias av Svea hovrätt för ett uppmärksammat ingripande mot en bloggare på en tunnelbanestation i Stockholm i fjol, uppger flera medier. Bloggaren filmade två poliser som ingrepp mot två plankare. Enligt honom blev han då upptryckt mot en vägg av poliserna och tvingades att radera filmen.

Poliserna åtalades för bland annat tjänstefel, men friades först av tingsrätten. Domen mot en av poliserna överklagades, men även hovrätten friar alltså polisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.