Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 18:44 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polis-skot-for-att-traffa-i-rinkeby/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Polis sköt för att träffa i Rinkeby

00:50. Två personer har misshandlats under våldsamma upplopp i Rinkeby. En av dem är DN-fotograf.

Polis sköt för att träffa under upploppen i Rinkeby. Tidigare uppgifter om att tjänstevapen avlossat för att varna stämmer inte, uppger polisen.

– Det är verkanseld som har avgetts. Varningsskott är till för att skrämmas, det andra skjuter vi för att träffa. Men ingen person har anträffats skadad på platsen och vi har kontrollerat sjukhusen, men ingen har kommit med vad som skulle kunna vara skottskador, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

När polisen summerar den stökiga kvällen i Rinkeby hamnar man på tre våldsamma upplopp, två fall av misshandel varav det ena med ett tillhörande grovt rån, ett fall av våld mot tjänsteman samt ett okänt antal fall av skadegörelse och grov stöld under butiksplundring. Ett tiotal bilar sattes i brand och många butiksfönster krossades.

De två misshandlade personerna kunde själva ta sig till sjukhus och uppges vara lindrigt skadade. Det samma gäller polisen som träffades på armen av en kastad sten, det vill säga det fall som är anmält som våld mot tjänsteman.

Läs mer: Polisingripande följdes av upplopp och plundring

Dramatiken började efter ett polisingripande då en man frihetsberövades vid 20-tiden på måndagen. Först fyra timmar senare kunde ansvarigt befäl på plats rapportera att ordningen återställtsVid sidan av brottsutredningarna kommer polisens skott rutinmässigt att utredas av myndighetens fristående avdelning för särskilda utredningar. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.