Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 06:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisanstalld-begars-haktad-for-grovt-koppleri/

STHLM

Polisanställd häktad för grovt koppleri

Det var vid lunchtid i måndags som polisen slog till mot en adress i centrala Stockholm och genomförde ytterligare en sexköpsrazzia.
Det var vid lunchtid i måndags som polisen slog till mot en adress i centrala Stockholm och genomförde ytterligare en sexköpsrazzia. Foto: Eva-Karin Gyllenberg

En man som är anställd som polis i Stockholm har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för grovt koppleri. Mannens fru häktas för samma brott. Polisen misstänker att paret ägnat sig åt sexhandel på en adress i Stockholms innerstad sedan förra sommaren.

Den gripne mannen, som är i 40-årsåldern, är enligt åklagarmyndigheten anställd som polis i Stockholm. Både han och hans fru, som är i samma ålder, greps på måndagsmorgonen misstänkta för sexhandel via en massagesalong i centrala Stockholm, och har sedan dess suttit anhållna. 

På onsdagen häktades mannen. Det bekräftar chefsåklagare Per Nichols vid Särskilda åklagarkammaren.

– Ja, i dag har domstolen beslutat att han är på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. Det är en verksamhet som vi misstänker har ägt rum i centrala Stockholm.

Mannen anhölls i sin frånvaro redan på fredagen, enligt häktningsframställan. 

Misstanken är att både mannen och kvinnan har ägnat sig åt grovt koppleri ända sedan förra sommaren. Enligt häktningsframställan handlar det om en adress i ett exklusivt kvarter i centrala Stockholm och åklagarmyndigheten uppger att ”misstanken avser att det vid en massagesalong förmedlats sexuella tjänster av de som arbetat där”. 

Enligt Per Nichols finns det flera personer som misstänks ha blivit utsatta för brott i ärendet: 

– Vi har i dag en handfull målsägande som vi arbetar med i utredningen, säger han.

DN har varit i kontakt med den misstänkte polisens advokat Patric Lindblom som inte vill kommentera ärendet alls. 

– Jag väljer att inte kommentera det överhuvud taget, säger han.

Redan tidigare under onsdagen stod det klart att polisens fru häktades av Stockholms tingsrätt misstänkt för grovt koppleri. Advokaten Frida Wallin företräder kvinnan och meddelar att hennes klient vidhåller att hon är oskyldig. 

– Hon förnekar brott. Alla påståenden som åklagaren har lagt fram tillbakavisar hon, säger Frida Wallin till DN efter häktningsförhandlingen.

Läs mer: Polisen: Sexköpare kommer från alla bakgrunder