Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 08:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-har-fatt-in-mangder-med-tips-om-mordet-i-rissne/

STHLM

Polisen har fått in mängder med tips om mordet i Rissne

Efter lördagens knivmord vid en bankomat i Rissne gick polisen ut med bilder på en man som misstänks vara gärningsmannen.
Efter lördagens knivmord vid en bankomat i Rissne gick polisen ut med bilder på en man som misstänks vara gärningsmannen. Foto: Polisen

Polisen har fått in många tips efter att ha publicerat bilder på den misstänkte mördaren i Rissne.

På onsdagen greps och anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för mord.

På tisdagen gick polisen ut med två bilder – från en övervakningskamera – på den man som i lördags kväll misstänks ha knivmördat en 45-årig man vid en bankomat i Rissne.

– Vi har fått in många tips, ett stort antal tips, och vi är fortsatt intresserade av ytterligare information från allmänheten, om man har gjort iakttagelser eller tror att man har information som kan vara av betydelse för ärendet, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Enligt polisen tyder flera omständigheter på att offret valdes ut slumpmässigt och att det var ett knivrån som urartade, bland annat för att det inträffade vid en bankomat. Ingenting tyder på att offer och gärningsman kände varandra sedan tidigare. Rubriceringen är just nu mord.

– Det finns vittnen till händelsen som vi har hört, säger Anders Bryngelsson.

Polisen undersöker om den misstänkte kan ha begått andra liknande brott. Vid 22.20 i måndags kväll kom larm om en knivbeväpnad man i närheten av en bankomat vid Willys i centrala Sundbyberg. Det rubriceras som försök till rån.

– Det var ett vittne som iakttog en man som, enligt vittnet, viftat med en kniv och försökt råna en person, säger Anders Bryngelsson.

Han vill inte säga om man misstänker en koppling till knivmannen i Rissne men säger:

– Självklart tittar vi väldigt noggrant på liknande rån och ser om det kan finnas något sorts sammanträffande.

Efter ett intensivt polisarbete kunde en man lokaliseras och gripas i södra Stockholm klockan 20.45 under onsdagskvällen. Mannen, som är i 20-årsåldern, är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet i Rissne.

Även på onsdagsmorgonen greps en man i Stockholmsområdet. Han anhölls senare, skäligen misstänkt för mord, men släpptes på eftermiddagen och är inte längre misstänkt.

Också i söndags greps och anhölls en person som senare släpptes.

Läs mer:

Polisen går ut med bilder på misstänkt man efter knivmordet i Rissne

Rån som urartade kan ligga bakom knivmord

Ämnen i artikeln

Sundbyberg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt