Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 23:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-hittade-17-stulna-batmotorer-med-hjalp-av-gps/

STHLM

Polisen hittade 17 stulna båtmotorer med hjälp av gps

Polisen hittade i fredags 17 stulna båtmotorer i ett förråd i södra Stockholm. Motorerna, som är värda minst en miljon kronor, kunde lokaliseras tack vare att de försetts med gps.

På sin hemsida skriver polisen att det är högsäsong för stölder av båtmotorer nu när båtar tas ur vattnet inför vintern.

I fredags kontaktade en båtägare polisen och berättade att hans motor blivit stulen. Då motorn var försedd med gps kunde den spåras till ett förråd. Där fanns sammanlagt 17 båtmotorer till ett värde av minst en miljon kronor.

De två män som har hyrt förrådet är nu misstänkta för grovt häleri. Motorernas ägare har lokaliserats av polisen.

Tidigare på fredagen kontaktades polisen av ytterligare en båtägare gällande en liknande stöld. Även denne hade försett sin motor med gps och polisen hittade först båten och därefter motorn på Värmdö.

Med hjälp av en hundpatrull påträffades en misstänkt gärningsman som greps. Han är nu häktad misstänkt för försök till grov stöld, brott mot knivlagen och olovlig vistelse i landet i strid med återresandeförbud.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt