Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 17:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-larmar-narkotika-patraffas-pa-forskolor/

STHLM

Polisen larmar: Narkotika påträffas på förskolor

Polisen i Rinkeby larmar om att det förekommer hantering av narkotika på förskolegårdar i Järvaområdet.

Rätta artikel

I april konstaterade polisen i Rinkeby på sin Facebook-sida att man efter ett tips från allmänheten påträffat narkotika vid en förskola i Tensta. Till sin hjälp med att lokalisera knarket hade polisen en narkotikahund.

Nu i helgen gjorde Rinkeby-polisen ett nytt inlägg där det konstaterades att man hittat narkotika på en annan förskolegård i Tensta.

I det senaste inlägget, som fått stor spridning och skapat starka reaktioner, framhåller Robert Bjuvhage, gruppchef vid polisen i Rinkeby, att fynden gör honom arg. 

– Jag blir förbannad och upprörd att man sjunkit så lågt att man hanterar narkotika på en plats där föräldrar ska vara trygga att lämna sina barn. Barn och förskolepersonal ska ha en trygg miljö, säger han i ett videoklipp som filmats vid en förskolegård.

Robert Bjuvhage tackar allmänheten för de tips som har inkommit. Han påpekar också att polisen kommer att jaga personerna som ligger bakom narkotikahanteringen med alla tillgängliga resurser.

– Och vi kommer låsa in er, säger han.

Under måndagen publicerades ännu ett inlägg i ämnet. Där framhåller Robert Bjuvhage att polisen inte har för avsikt att stigmatisera området. 

– Vi tror dock att vi måste våga prata och belysa problemen som finns, skriver han.

Läs mer: Polisens vädjan om hjälp sprids i sociala medier: ”Det har gått för långt”