Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polisen möttes av stenkastande ungdomar

Den eldhärjade personbilen, påträffad vid Rinkebystråket.
Den eldhärjade personbilen, påträffad vid Rinkebystråket. Foto: DN

Stenkastande ungdomar mötte polisen när man sent på onsdagskvällen begav sig till en adress i Rinkeby i västra Stockholm efter att ha fått in ett larm om bilbrand. I det hotfulla läge som uppstod valde polisen att avvakta.

Bilen som stuckits i brand lokaliserades till Rinkebystråket.

– Vi kör inte fram när vi möts av stenkastning. Så länge det inte föreligger fara för andra väljer vi att avvakta, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral, till DN vid midnatt, natten till torsdag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.