Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polisen ska kolla cyklister

Nu får cyklister som kör mot rött se upp. Den här veckan satsar polisen på att kontrollera cyklisterna i Stockholmstrafiken med ett extra öga på just cyklister som kör mot rött.

– Vi har sett en tendens att det ökar, säger Stefan Lindahl vid trafikpolisen till Radio Stockholm.

Under morgon- och eftermiddagsrusningen kommer polisen enligt tidningen Metro bland annat att hårdbevaka Slussen, Stadsgårdskajen och infarterna vid Rålambshov och Liljeholmen. Insatsen handlar i första hand om att informera cyklister om vad som gäller i trafiken, men den som bryter mot trafikreglerna kan räkna med att bötfällas.

Antalet cyklister har ökat kraftigt i Stockholm de senaste åren. Ett av problemen den höga hastigheten på cykelbanorna.

– Folk har en tendens att trampa på. Och då talar jag inte om hastigheter i 15 km i timmen, utan snarare 30,35, 40 km i timmen. Så fort får det inte gå på en cykelbana, säger Stefan Lindahl till Radio Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.