Polisen hittade raketgevär laddat med projektil i Stockholm - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Polisen: Skarpt raketgevär hittat i norra Stockholm

Polisen har hittat ett vapen av typen rpg i ett skogsområde norr om Stockholm. Bilden är en genrebild, det är inte säkert att det upphittade vapnet är av precis denna modell.
Polisen har hittat ett vapen av typen rpg i ett skogsområde norr om Stockholm. Bilden är en genrebild, det är inte säkert att det upphittade vapnet är av precis denna modell. Other: Military Images / Alamy

Polisen har hittat ett raketgevär laddat med en projektil. Fyndet gjordes i ett skogsområde i norra Stockholm på fredagen. 

– Det är väldigt viktigt att få bort de här vapnen, säger polisinspektör Emir Gazibegovic.

Under fredagskvällen gjordes ett ovanligt fynd. Undangömt i ett skogsområde i norra Stockholm hittade man ett skarpladdat raketgevär, berättar Emir Gazibegovic, inspektör vid Stockholmspolisen. 

– Polisen har under gårdagskvällen anträffat ett raketgevär undangömt i ett skogsområde. Det var laddat med sprängämne, med en projektil, säger han till DN. 

Emir Gazibegovic berättar att polisen är mycket förtegen om detaljer i förundersökningen, men att det är ett mycket viktigt fynd. Polisen har gjort en teknisk undersökning på fyndplatsen.

– Det är ett väldigt kraftfullt vapen och skaderisken för tredje man är enorm när man använder det. Det är egentligen ett militärt vapen som används för att slå ut fordon. 

Denna typ av vapen har inte använts skarpt i kriminella miljöer sedan mc-kriget under 90-talet. 

– Det är väldigt viktigt att få bort de här vapnen från de kriminella element som kan tänka sig att använda dessa vapen mot varandra, säger Emir Gazibegovic. 

Polisen vill inte uttala sig om huruvida det finns misstänkta i ärendet. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.