Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-skot-varningsskott-vid-inbrott-i-midsommarkransen/

STHLM

Polisen sköt varningsskott vid inbrott i Midsommarkransen

Polisen avlossade under natten ett varningsskott i samband med ett inbrott i Midsommarkransen i södra Stockholm. Orsaken var att polisen uppfattade det som att en av de misstänkta tjuvarna drog vapen.

På sin hemsida skriver polisen att en anmälare runt klockan 03 under natten till onsdagen hörde ljudet av krossat glas och därför misstänkte att tjuvar tagit sig in i en lokal i Midsommarkransen.

När en patrull kom till adressen sprang två personer från platsen. Polis sprang då efter. I samband med efterföljandet tyckte de sig se att en av de misstänkta inbrottstjuvarna drog fram ett vapen. Därför avlossades ett varningsskott.

Två misstänkta gärningsmän kunde gripas och gods påträffades också från inbrottet. Personerna misstänks för stöld genom inbrott och grovt vapenbrott.

Ingen skadades i samband med ingripandet.

Ämnen i artikeln

Söderort
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt